sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

PERSIKKARAHKATORTTUA PÄÄSIÄISEKSI

Tämä ei ole oma reseptini, vaan olen saanut sen joskus kauan kauan sitten sellaisen ketjukirjeen kautta, jossa piti lähettää ketjun ensimmäiselle oma lempiresepti. En siis tiedä myöskään reseptin alkuperää. Tästä rahkatortusta on kuitenkin tullut meidän perheen jokavuotinen pääsiäisherkku, sitä tehdään aina pääsiäisenä. Niin kovasti kaikki siitä pitävät. Myös äitini, joka ei muuten syö rahkaa lainkaan.
Torttu on tosi helppo ja nopea tehdä, se on mukavan raikas eikä liian makea.

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 tlk (425g) säilykepersikoita
1 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 sitruunan mehu
2 munaa
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria (vaniliinisokerikin käy, itse en enää tykkää käyttää sitä)

Vaahdota rasva ja sokeri ja sekoita joukkoon  muna. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen sekaan ja lisää seos taikinaan.
(Voitele ja korppujauhota 22 cm:n irtopohjavuoka tai vuoraa leivinpaperilla 3 l:n kakkuvuoka. -> Minä olen kyllä tehnyt piirakan aina tavalliseen piirakkavuokaan tai kakkuvuokaan ilman voiteluita tai leivinpapereita.)
Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
Valuta (minä myös huuhtelen sokerivedet pois) ja kuivaa persikat ja viipaloi ne. Asettele viipaleet piirakkapohjan päälle.
Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada seos persikoiden päälle.
Kypsennä torttua 180 -asteisen uunin alaosassa 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla paiston puolivälissä. (Minä en ole peitellyt, täytteen reunat tällöin vähän tummuvat mutta ei mielestäni suuremmin  haittaa.)
Torttu maistuu parhaimmalta kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti