maanantai 28. huhtikuuta 2014

JALOKÄRHÖJÄ

JA VÄHÄN MUUTAKIN

Tänä vuonna tämä kevään edistyminen on ollut erittäin riemastuttavaa. Päivät ovat ihanan aurinkoisia, kevät edistyy nopeasti ja pelätyt talvituhot vaikuttaisivat loistavan poissaolollaan. Toivottavasti ei tule enää kovia yöpakkasia, jotka tuhoaisivat kaiken! Tonttimme ei onneksi sijaitse kovinkaan hallanaralla paikalla, toisin kuin edellinen asuntomme vain parin kilometrin päässä.

Tämän päivän riemunaihe olivat jalokärhöt, joiden tilannetta kävin tarkastelemassa. Joka ikinen kärhöni on nyt lähtenyt kasvuun! Kukaan ei siis ole heittänyt henkeään. Jes! Tämän kunniaksi kaikki saivat varpailleen muutaman litran lämmintä, Puutarhan kesällä terästettyä vettä.
Olen merkannut vähän huonosti nuo ensimmäisinä istutamani kärhöt, mutta tässä ilmeisesti minulla kasvavat jalokärhölajikkeet: 2 x Multi Blue, Warszawska Nike, Rouge Cardinal, Etoile Violette (tämä on tarhaviinikärhö), 2 x Jackmannii, Polish Spirit (viinikärhö), Star of India sekä yksi nimetön, joka saattaisi olla The President. Sellaisen olen ainakin joskus istuttanut.
Sitten kärhöjä on vielä nuo muutama päivä sitten mainitsemani pari alppikärhöä sekä yksi lumikärhö.
Suurin osa kärhöistäni on ostettu pieninä halpoina taimina, viimeisen viiden vuoden aikana. Toinen Multi Blue ja Star of India ovat viime kesän vähän kalliimpia ostoja, olivat siis jo isoissa ruukuissa. Ne pääsivät lisäksi kasvamaan parempaan paikkaan kuin muut, uuteen paksumultaiseen penkkiin, joten niiden kasvulta odotan paljon.

Tässä muutama kuva parhaassa kasvussa olevista kärhöistä:

Warszawska Nike

Multiblue

Alppikärhön lehdet ovat jo puhjenneet

Kärhöjen lisäksi tänään riemastutti se, että myös viime syksynä ostettu viiniköynnös Zilga  näyttäisi olevan hengissä! Ainakin telee iloisesti silmuja, vaikka pieniä vielä ovatkin. Kasvaa ulkona kallion kupeessa.

Ja kylmänkukkakin on jo melkein avannut nuppunsa :)












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti