keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

ARKIKUVA 3

Kasvimaa on nyt kylvöjä vaille valmis!


Minä olen toiminut lähinnä työnjohtotehtävissä ja mies toteuttajana. Kuorikatepolkujen alla on vielä katekangas estämässä rikkojen läpi kasvamista. Hieno tuosta tuli! Toivottavasti myös toimiva. Tuolla keskellä on vielä valeistutuksessa yksi marjasinikuusama, viime syksyllä alesta ostettu, sille pitäisi löytää oikea paikka.
Tuonne laatikkoon on kyhäilty lämpölava-tyyppistä ratkaisua. Ikkunoita siihen ei tule päälle, kateharso varmaan aluksi, ja kasvualusta on rakennettu kerroksittain risuista, kuivasta heinästä, hevosen lannasta, höyryävästä puolivalmiista talousjätekompostista, puoliksi maatuneista lehdistä ja mullasta. Siihen olisi tarkoitus istuttaa vesi- ja hunajamelonia. Ja jos saisi yhden kesäkurpitsankin mahdutettua...

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää kasvimaa. Meillä alkaa olla kasvihuone viittä vaille valmis. Tiistaina mun timpuri menee olkapää leikkaukseen, joten on sitä tehtykin vähän kovalla tahdilla. Vesi- ja hunajamelonit kuulostaa hyvälle, oletko kasvattanut taimet itse? Mulla on kasvimaa tehtynä kuormalavankauluksiin ja pitäisi myös kauluksien väleihin laitta tuota haketta, kun roskaantuvat niin herkästi.

    VastaaPoista
  2. Mulla on myös pari lavakaulusta leikkimökin vieressä, enempää en ole onnistunut haalimaan. Siistit olisivat ihan tuolla kasvimaallakin. En vielä tiedä, mitä niihin tänä vuonna laitan. Ehkä kehäkukkia ja nopeita kasveja, salaattia, retiisiä... Sellaista siellä oli viime vuonna. Toiseen saatan kyllä jättää siihen talvehtimaan laittamani mansikan rönsyt ja kuukausimansikat, kun ei niillekään ole oikein paikkaa. Jos niistä saisi vähän satoa.
    Paljon onnea valmistuvalle kasvihuoneelle, se kyllä vie nopeasti mukanaan! Tuleeko isokin? Tuo noin 5 neliötä on kyllä jo yhden kesän kokemuksella auttamattoman pieni. Mutta kun ei tähän pihaan kamalan isoa mahdu.
    Vesimelonit mulla on vasta siemenestä itämässä, eivät ole vielä nousseet pintaan, mutta nopeastihan ne kasvavat kun nousevat. Viime vuonna en saanut satoa kun pölytys ei onnistunut, toivottavasti tänä vuonna paremmalla menestyksellä. Hunajameloneja on meidän iskä kasvattanut kaupan melonin siemenistä, ne on jo aika isoja. Oli laittanut tosi aikasin kasvamaan ja epäilin liekö säilyvät hengissä ulos saantiin asti, mutta nyt näyttäisi siltä että eivätköhän selvinne.

    VastaaPoista