tiistai 13. elokuuta 2013


ONNISTUMISIA...

Tässä padassa ei ole mitään itse kasvatettua, mutta mielestäni onnistuin tänävuonna erittäin hyvin sen kukkien valinnassa, kaunis kokonaisuus. Hämähäkkikukka (keskellä tuo korkea) oli uusi tuttavuus, sen kasvatusta voisi ensi vuonna kokeilla.
Patio piti maalata tänä kesänä, mutta jäi tekemättä...










Tästä chilistä (Hungarian Hot Wax) on jo kerätty vähän satoa, ja ihan mukavasti on vielä kypsymässsä olevaakin. Koska chilin kulutus meillä ei ole suuren suurta, vaikka siitä pidetäänkin, saamme kasvamassa olevista pensaista varmasti riittävästi satoa omiksi tarpeiksi, ja vähän tuttavillekin.














Amppelitomaatti TotemF1 ei ole erityisen makea kirsikkatomaatti, mutta melko myöhäisestä kylvöstä (6.4.) huolimatta on nyt alkanut kypsyttää hedelmiä ulkona eteläseinustalla.









Gardener's Delight on maultaan herkullinen tomaatti, ja kyllä näitä terttuja kelpaa muutenkin katsella. Satoa tulee oikein kiitettävästi!






Kiinanasterit eivät ole vielä alkaneet kukkia. (Johtuneeko siitä, että sain vasta muutama päivä sitten aikaiseksi siirtää ne kunnolliseen astiaan pikkuruukuista.) Näyttäisi kuitenkin siltä, että mukavasti kukintaa on kohtapuoliin tulossa.







Aitoelämänlanka on kasvanut koko kesän mukavan rehevästi, ja nyt on myös alkanut avata kukkiaan oikein kunnolla. Ihan tuurilla nämä vaaleanpunaisen ja pinkin kirjavat sattuivat melko samanvärisen, puutarhalta ostetun, miljoonakellon kaveriksi.












    
Kelloköynnös ja aitoelämänlanka kukkivat iloisena sekamelskana.
 Kelloköynnöksen kaveriksi on päätynyt sekä violettia että pinkkiä aitoelämänlankaa.
















Komeasilkkikukka ehti kuin ehtikin kukkia, vaikka tuli kylvettyä ulos niin myöhään.












Petuniakylvöni näyttivät aluksi surkeilta, enkä oikein jaksanut uskoa saavani niistä kasvatettua minkäänlaisia kukkivia taimia. Muutaman taimen sain kuitenkin koulittua ruukkuihin, ja niin vain niistä kasvoi kunnon kresäkukkia. Tämä violetinkirjava versio on ehdoton suosikkini! Tätä haluan saada kasvamaan myös ensi vuonna, joten siemeniä olisi toiveissa saada kerättyä. Luultavasti kokeilen myös pistokkaiden talvetusta, varmistaakseni värivariaation.



















...JA EPÄONNISTUMISIA



Saatiinhan me viisi kurkkua syötäväksi, joten epäonnistuminen ei ollut täydellinen, mutta olisin minä vähän enemmän satoa toivonut ja odottanut. Nyt ei tulossa ole enää mitään, ja kurkku näyttää aika säälittävältä.


















En tiedä miksi näille suippopaprikoille on käynyt näin. Onneksi kasvissa on vielä tulossa lisää paprikoita, joissa ei ainakaan vielä näy mitään vikaa. Lisäksi kahdessa muussa taimessa on useampi komea paprika. Alkaisivat vain lopultakin vaihtaa väriä!












Tässä minun lähes alusta asti surkealta näyttäneet kanariankrassit. Eivät ne sentään täysin ole kuolleet, ja muutamaa kukkaakin alkaa pukata. Ei kuitenkaan ihan toivomanilainen rehevä köynnös.










Vesimelonilla oli alkukesän perusteella kakki edellytykset kasvaa ja tehdä hedelmää. No, tämä ei ole suuren suuresti kasvanut, eikä yksikään tyttökukka ole onnistunut hedelmöittymään. Poikia ja tyttöjä ei ole oikein ollut samaan aikaan. Ja vaikka nämä nyt olisivat hedelmöittyneet, ei sadosta paljon tarvitse enää haaveilla...







 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti