maanantai 5. elokuuta 2013

ANGRY BIRDS -KAKKU


Meidän pojilla on syntymäpäivät niin lähellä toisiaan, että olemme järjestäneet heille yhteiset synttärijuhlat. Koska kuitenkin tykkään leipoa kakkuja, pitää synttärikakku saada mielestäni myös ihan oikeana syntymäpäivänä. Niinpä tein esikoiselle tänä vuonna angry birds -kakun. Esikoinen tykkää vihaisista tipusista, vaikkei peliä tunnekaan, ja kakku vaikutti helpolta toteuttaa. En viitsinyt tehdä mitään kamalan suuritöistä, synttärijuhlien viidakkokakussa oli sen verran enemmän hommaa. 
Kakku oli muistaakseni aika perus mansikkakakku. 4 munan sokerikakkupohja, jonka halkaisin kolmeen osaan ja kostutin punaviinimarjamehulla. (Käytän tosi usein juuri punaviinimarjamehua kakkujen kostutukseen.) Väliin mansikkaviipaleita, mansikka-raparperihilloa, liivatteella hyydytettyä mansikkakermaa ja sorerimassa/marsipaanikuorrutus. Tällaisten puolipallon muotoisten kakkujen ohjeissa monesti neuvotaan leikkaamaan kakkua reunoilta ja kasaamaan leikatut palat kakun päälle kunnes haluttu muoto on saavutettu, mutta itse tykkään tehdä kakun suoraan sopivan muotoiseen ja kokoiseen kulhoon. Tosi helppoa ja yksinkertaista. Kulho vaan vuorataan muovikelmulla, niin kakku lähtee helposti irti. Tällä tekniikalla tehden on kuitenkin mielestäni hyvä käyttää liivatetta täytteessä, ja antaa sitten kakun hyytyä riittävän kauan, esim. yön yli, niin kostutuskin ehtii mukavasti tasoittua. Itse tosin tein tämän kakun pikaisesti, joten ehti hyytyä vain pari-kolme tuntia. Sekin riitti.

Kuopuksen syntymäpäivä sattui tällä kertaa reissupäiväksi. Halusin tehdä hänellekin oman kakun, mutta koska en ollut kotona leipomassa, piti kakusta tehdä  hyvin yksinkertainen. Tein muistaakseni 4 munan sokerikakkupohjan, jonka kostutin punaviinimarjamehulla. Halkaisin kakun vain kahteen osaan ja levitin väliin mustikkahilloa. Suklaatäyte valmistui helposti 4dl:sta vispikermaa ja 1prk:sta suklaatuorejuustoa (Philadelphia Marabou). Osan täytteestä säästin kakun päällystystä varten, ja lopuksi kaulin päälle viidakkokakusta yli jääneestä suklaamassasta kuorrutteen. Olin siis pakannut sen mukaan reissuun. Suklaamassaa ei ollut ihan riittävästi, joten kakusta tuli ruma. Niin ruma, etten viitsinyt edes kuvata kakkua. Mutta maku oli hyvä. Ja sehän kai on tärkein asia ;)

2 kommenttia:

  1. Angry Birds -kakku onkin hyvä valinta pienten lasten synttärikakuksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agry Birds on kätevä hahmo moneen :D Lapset tykkää niistä kun on hauskan näköisiä ja on tosi helppoja toteuttaa. Meillä niitä on muotoiltu myös taikataikinasta (äidin toimesta, pienempi on keskittynyt hahmojen imeskelyyn, yök!).

      Poista