sunnuntai 18. elokuuta 2013

FARKKUKASSI

Tämän viikonlopun projektina minulla oli kassin ompelu, työhommeleihin liittyen. Helppo ja nopea tehdä, valmistuisi varmasti alle parissa tunnissa. Itselläni aikaa vierähti noin kolme ja puoli tuntia, kun samalla kuvasin työvaiheita ja tein Powerpointtiin ohjeistusta.

Josko tähänkin laittaisin lyhyet ohjeet työvaiheista, mikäli joku muukin ompelussa minun laillani vähän tumpelompi ompelija innostuu tekemään itselleen kassia :) (Kokeneemmat ompelijathan kykenevät tähän varmasti ilman ohjeita.)

1. Piirrä itsellesi haluamasi kokoinen kaava. Tässä kassissa noin 50 x 55cm, kantokahvat 71 x 10cm. Siis kivan kokoinen vaikka kauppakassiksi.

2. Taita kangas kaksinkerroin, neulaa kaavat paikoilleen ja leikkaa palat irti (kassin pohja on siis taitteen kohdalla). Huomioi, että sivuille tarvitse 1cm:n saumavarat ja kassin suulle 6cm:n päärmevaran. Tähän kassiin on tehty lisäksi yksi tasku.

3. Siksakkaa palojen reunat.

4. Jos haluat tehdä taskun, ompele se tässä vaiheessa. Ompele ensin taskun yläreunan käänne, taita sitten käänteet muihin reunoihin, neulaa tasku kiinni ja ompele. Itse silitin kaikki käänteet ennen ompelua, ompelu on helpompaa ja tulee siistimpää jälkeä.

5. Neulaa kassin sivusaumat kiinni, oikeat puolet vastakkain, ja ompele.

6. Silitä saumat auki.

7. Neulaa kassin sivusauma ja pohjataite vastakkain ja ompele suora ommel 6cm:n päähän kulmasta. Voit piirtää viivan näkyviin.
Siis näin:
Toista toiselle puolelle.

8. Ompele kassin suuhun päärme. Taita reunaa n. 6cm, silitä taite. Taita reuna uudestaan ensimmäisen taitteen keskeltä ja silitä taas. Neulaa ja ompele.

9. Taita ja silitä hihnat seuraavien kuvien mukaisesti ja ompele ne molemmista reunoista. Huolittele myös päät.









10. Neulaa hihnat kassin nurjalle puolelle (tässä kassissa 12cm:n päässä sivuista) ja ompele ne lujasti kiinni kassiin. Reunat ympäri ja vielä ristiin keskeltä. Siis näin:


Ja kassi on valmis! (Tai voihan sen vielä silittää ja silleen...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti