perjantai 25. lokakuuta 2013

RÖYHELÖHUIVI    

Löysin paikallisesta Taito shopista röyhelöhuovilankoja alennuksella. Kivoja värejä oli paljon, joten päätin, näin neulonnasta muutenkin innostuneena, kokeilla röyhelöhuivin neulomista.
Tuumasta toimeen. Tekeminen vain tyssäsi heti alkuunsa, kun en keksinyt millään, kuinka lankaa olisi tarkoitus neuloa. Vyötteessä olleesta, ainakin saksan ja englannin kielellä olevasta, ohjeesta ei ollut mitään apua. Tuskin olisi ollut suomenkielisestäkään. Ymmärsin kyllä, että neulotaan aina oikeaa, mutta en tajunnut, kuinka se voi tapahtua. Pari päivää asiaa pähkäiltyäni aloin etsiä ohjetta netistä. Tässä yksi asiaa selventänyt ohje, ja tässä vielä erittäin selkeä video.
Kun tajusin idean (jota kyllä aluksi vielä epäilin, huivi näytti pitenevän niin hitaasti, että olin varma, ettei lankakerästä voi tulla riittävän pitkää huivia), oli langasta mielestäni tosi hankala löytää oikeat reiät, joista neuloa. Toiminkin kuvan osoittamalla tavalla.
Pujotin siis kolme sormea kerrallaan neulottaviin reikiin, neuloin kaikki sormilla olevat langat, ja taas sama uudestaan. Aluksi epäilin myös netistä löytämääni "neulo huivi yhdessä illassa" -kommenttia, mutta kuinka ollakaan, huivi valmistui kuin valmistuikin yhdessä illassa! Eli nopeasti saa näyttävää aikaan.
Näitä röyhelöhuivilankoja löytyy monen merkkisiä, minun huivini on neulottu tuolla laittamassani linkissäkin käytetyllä Tonia -langalla.

Ja tässä vielä valmis huivi, jonka päät ompelin lopuksi yhteen saadakseni siitä kietaisuhuivin.



Ja lisää lankoja on odottamassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti