torstai 26. syyskuuta 2013


AINA EI VOI ONNISTUA

Koska tein viime viikonloppuna juustokakkua, johon tuli kananmunan valkuaisia, syötiin meillä myös crème brûléta. Pitihän yli jääneet keltuaiset saada käytettyä johonkin. Toinen vaihtoehto olisi ollut suklaafondant.
Tarkoitukseni oli kertoa, kuinka helppoa crème brûlét:n valmistaminen on, mutta unohtakaa se. Minä nimittäin onnistuin mokaamaan omat brûlèt:ni. En ole aivan varma miksi, mutta lyhyen nettisurffauksen jälkeen epäilen ainakin vatkanneeni keltuaisia ja sokeria liikaa. Lisäksi en tainnut sekoittaa kermamaitoa riittävän hyvin sen sekaan. No, kantapään kautta oppiminen on tehokasta.
Kyseistä herkkua olen tehnyt pari kertaa aikaisemmin (kun sain lopulta ostettua kaasupolttimen), ja kaikki on sujunut kuin unelma. Tällä kertaa siis ei. Olin kirjoittanut ohjeet paperille hyvin lyhyesti tyyliin: tätä tarvitset näin ja näin paljon ja nämä sekoitat keskenään. Olisi ehkä pitänyt olla hieman täsmällisempi ohje.
Brûlét jäivät löysiksi, niistä ei tullut kunnon vanukasta. Lisäksi pinnalle jäi paksu vaahtokerros. Vaahdon sain kuitenkin kuorittua pois paiston jälkeen. Lopputuloksen maku oli oikea, mutta koska rakenne oli huono, ei se suurta herkkua ollut. Lisäksi sokerikerroksen päälle polttaminen oli työn takana, kun sokeri ei tahtonut kestää löysän masssan pinnalla.
Mutta tulipahan samalla testattua sekin, toimiiko intiaanisokeri crème brûlèt:n pinnalla. Ei toimi. Se syttyy vain palamaan. Kas näin:

No, mikäli seuraavat brûlèni onnistuvat, kerron siitä, kuinka helppoa crème brûlé:n valmistaminen on =D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti