keskiviikko 18. syyskuuta 2013

KASVIALESSA

Pyörähdin tänään paikallisessa Prismassa, koska halusin vilkaista kukkasipulivalikoimaa ja kuulin lisäksi töissä, että siellä oli myyty kesän viimeiset kasvit 70% alennuksella. Lähes kaikki perennat ja havut olivat jo menneet, mutta pensaita oli vielä kohtalaisesti jäljellä. Toki ne alkoivat olla jo vähän kärsineen näköisiä, mutta uskon juuristojen olevan kunnossa. Lisäksi hinnat olivat sen verran halpoja, että kasvien kuolemakaan ei olisi kovin suuri taloudellinen menetys.
Tällainen oli saaliini:
4 x tarhapäivänlilja 'Mary Todd', 2 x idänkurjenpolvi, 2 x viiruhelpi, 2 x puolikerrottu päivänkakkara 'Edith', pensasmustikka 'Arto' (kesällä istutin pihallemme jo kaksi pensasmustikkaa, 'North Blue' ja 'Alvar'), marjasinikuusama 'Singlaska' (kesällä istutin kolme pensasta kahta eri lajia marjasinikuusamaa) sekä korallikanukka 'Baton Rouge'. Lisäksi mukaan tarttui kolme pientä pussillista kukkasipuleita; krookus mix, heinätähti mix ja valkoinen helmililja. Kaikki nämä ostokseni tekivät yhteensä vajaat 30e. Aika hyvin. Etenkin jos kaikki ovat vielä ensi kesänä hengissä. Seuraava ongelma onkin, mihin kaiken istutan. Perennat pääsevät varmaan ainakin talveksi tuohon uuteen penkkiin, jossa vielä on tilaa, mietin sitten keväällä jäävätkö sinne lopullisesti. Pensaat kai pitäisi saada lopullisille paikoilleen. Mustikka ja kuusama kavereidensa luo, korallikanukka aiheuttaa päänvaivaa. Kasvutapansa vuoksi se ei taida soveltua sinne, mihin sen aluksi ajattelin. Pitää pohtia. Voisikohan myös sen laittaa talveksi valeeseen tuohon perennapenkkiin, miettisi sitten keväällä paremman paikan?
No, viikonlopuksi riittää siis hommia kasvien ja sipulien istuttelemisessa. Aikaisemmistakin sipuliostoksista on vielä 8 pussillista odottamassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti