torstai 26. syyskuuta 2013

SATOKAUSI ON VIRALLISESTI PÄÄTTYNYT

Eilen katsoin Forecalta 10 päivän sääennusteen. Päivälämpötilat 5 asteen pinnassa ja yöt alle sen. Totesin, että eivät taida tomaatit enää kasvarissa kypsyä, vaikka saisin ne muuten hengissä säilymään. Oli siis aika kerätä myös kasvarin sato sisälle kypsymään. Kasvaristä löytyi lisäksi vielä pari paprikaa ja muutama chili (lajina Caribbean Atillais, ensimmäiset kyseisestä lajista alkoivat olla nyt kypsiä, oli vähän hidas). Toivottavasti saan koko loppu tomaattisadon kypsytettyä, viime vuonna kun kävi vähän kehnommin. Minulla oli vain kaksi puutarhalta ostettua tomaatintainta, jotka kasvoivat kasvimaalla. Kypsiä tomaatteja en ehtinyt saada ollenkaan, ja kaikki sisälle kypsymään tuomanikin menivät pilalle. Liekö märkä kesä ollut osasyyllisenä. Mutta tällaisen raakilemäärän tuhoutuminen kyllä harmittaisi oikein tosissaan!

 
Kaksi Tiny Tim -tomaattipuskaa otin vielä sisälle satoaan kypsyttelemään, saas nähdä kuinka viihtyvät. Niissä on paljon pieniä tomaatteja, ja joitakin kukkiakin.


Vähän haikealta tämä satokauden - ja tietysti muutenkin puutarhakauden - päättäminen tuntuu. Viikonloppuna edessä on enää kasvihuoneen siivous. Mutta toisaalta, sitten kun puutarhassa ei ole enää tekemistä, jää ehkä vähän aikaa käsitöiden tekemiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti