maanantai 9. syyskuuta 2013

RUKIINEN MARJAPIIRAKKA

Tänään piti leipoa. Jääkaapissa oli kermaviilipurkki odotellut piirakan tekoa niin kauan, että alkoi parasta ennen päiväys olla lähellä. Niinpä otin härkää sarvista ja tekaisin tämmöisen marjapiirakan.

Pohja:
100 g pehmeää margariinia
1 dl intiaanisokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl hienoa ruisjauhoa

Täyte:
n. 1/2 l (pakaste) mustikoita ja vadelmia
2 dl kermaviiliä
1/4 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
1 muna

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen (tai varovasti sähkövatkaimella vatkaten). Lisää jauho-leivinjauheseos ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vehnäjauhojen avulla piirakkavuoan (halkaisija n. 25 cm) pohjalle ja reunoille. Lisää marjat pohjan päälle.
Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja lisää marjojen päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 min (jos marjat ovat sulia, voi paistoaika olla vähän lyhyempi).
Jäähdytä ja nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti