maanantai 29. syyskuuta 2014

TOMAATTIESITTELY Vol.3

Ja lisää tomaatteja... Erityisesti ulkokasvatetuissa tomaateissa näkyi selkeästi kylmä kesäkuu. Ensimmäisen tomaattitertun jälkeen oli aina pitkälti hedelmätöntä kasvua, jonka jälkeen tomaattiterttuja oli tiheässä.



Black Cherry 
Runkotomaatti,
Hedelmä on tumma, suurehko kirsikkatomaatti. Maultaan makea, herkullinen.
Tummat kirsikkatomaatit ovat ehdottomasti minun makuuni!
Pärjäsi hyvin ulkokasvatuksessa.




































Chocolate Cherry
Runkotomaatti
Niin ulkoisesti kuin maultaankin hyvin Black Cherryn oloinen. Hedelmät hieman suuremmat ja myös enemmän hedelmiä tertussa. Kasvuolosuhteet minulla olivat molemmille täysin samat, sillä kasvoivat samassa paljussa.

Jos näistä kahdesta pitää suosikki valita, niin Chocolate Cherry vie hienoisesti voiton niin makunsa kuin kasvutapansakin puolesta.  
Pärjäsi hyvin ulkokasvatuksessa.





























Oxheart
Runkotomaatti 
Kuvassa varmaan suurin Häränsydämeni.
Heinäkuun helteillä joitakin tomaattejani alkoi vaivata latvamätä, ja Oxheart kärsi siitä pahiten. Sain latvamädän aika hyvin taltutettua tuhkalla, mutta muutamasta tomaatista sitä löytyi vielä syksylläkin.
Melko satoisa ja hauskan mallinen aika vaaleanpunainen tomaatti. Hyvin lihaisa. Maultaan ei kuitenkaan mielestäni hyvä. Hedelmät menivät myös helposti aika pehmeäksi jo ennen kuin kypsyivät kunnolla. Sopisi ehkä tomaattikastikkeen tekoon.
Kasvihuoneessa.




























Incas F1
Kuvassa tomaatit eivät ole vielä kunnolla kypsiä.
Tämä on pensastomaatti, mutta minä kasvatin kolmerunkoisena, poistin siis varkaita. Korkeutta tulikin toista metriä, eikä olisi pärjännyt ilman tukemista.
Aika mauton tomaatti, mutta melko lihaisa, joten toimisi varmaan hyvin tomaattikastikkeen teossa. Hedelmät aika isot, kypsänä punaisenoranssit. Sato alkoi kypsyä myöhään.
Kasvihuoneessa.































Black Russian
Runkotomaatti.
Tumma pyöreä pihvitomaatti. Pehmenee helposti (taitaa olla isojen tummien tomaattien yleinen ongelma), ja on jokseenkin jauhoinen. Tästäkään en pitänyt erityisen paljon. Liekö vika kasvattajassa vai kesässä, mutta ylipäätään suuret tomaattini olivat kaikki melko mauttomia, eivät mitään erikoisen hyviä.
Kasvihuoneessa.






Goldkrone
Runkotomaatti.
Kauniin keltaiset, normikirsikkatomaatin kokoiset hedelmät. Makea, ihan hyvän makuinen tomaatti.
Kasvihuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti