tiistai 9. syyskuuta 2014

PUUTARHAN SYYSKUU

Heinä-elokuussa puutarhan kuvaileminen jäi sattuneesta syystä vähän vähemmälle, mutta tässä syksyisen puutarhan kuulumisia tältä päivältä. Ihan mukavasti sieltä löytyi vielä kuvattavaa.

Talvetin viimekesäisen värinokkoseni, ja juurrutin siitä keväällä pistokkaita. Tässä  padassa kasvaa muistaakseni kaksi pistokasta. Aika komeaksi ovat kesän aikana tulleet.
Ensimmäistä kertaa siemenkasvatin hämähäkkikukkaa. Minulla oli kahdenlaisia siemeniä, toisista siemenistä iti useampi, näitä vain yksi. No, ne toiset jäivät mitättömän pieniksi ja ovat jo lähes kuihtuneita (lieko tämä vienyt niiltä voiman kun kasvaa samassa ruukussa), mutta tämä on sitäkin komeampi. Alkoi kukkia aika myöhään, mutta nyt varressa on vielä paljon nuppuryppäitä tulossa, jos vaan lämmintä riittää. Korkeutta kasvilla on lähes kaksi metriä. Toivon saavani tästä kypsiä siemeniä, ja jos kasvatus ensi vuonna onnistuu, istutan nämä ruukun sijasta kukkapenkkiin.   
Keijunmekon siemenkasvatukseni eivät onnistuneet, mutta onneksi sain taimia anopin työkaverilta. Tämä mekko kiipeilee lyhdyssä, jonka lasit hajosivat toissa talvena myrskyn heitettyä sen nurin. Onneksi en heittänyt lyhdyn raatoa pois, kun nyt löytyi näin hyvä käyttötarkoitus.
Salkoruusu Nigra
Purppurapunalatvat kasvavat korkeiksi ja kukkivat komeasti joka vuosi, vaikka kasvavat surkeassa maassa, syvämultaisen kukkkapenkin vieressä. Tässä kasvaa kaksi tainta, jotka ostin varmaankin neljä vuotta sitten.
Pari vuotta sitten istutetut sädepäivänhatut näyttäisivät leviävän mukavasti. Penkissä oli useita pikkutaimia, jotka eivät vielä tänä vuonna kuki.
Kääpiösammarit kukkivat edelleen upeasti. Näitä laitan ensi vuonna enemmän kasvamaan.  
Tämä piti olla chili Hungarian Hot Wax, mutta podit näyttävät kyllä liian pyöreiltä. Liekö siemenet menneet sekaisin. Joka tapauksessa kypsyttelee nyt ensimmäisiä podeja. Chilit jäivät alkukesästä vähän huonolle hoidolle, mutta pääsivät lopulta kunnolla kasvuun ja tuottavat nyt kyllä hedelmää yli oman tarpeen. Paljon en uskalla chiliä käyttää kun imetän, ettei vauva saa vatsavaivoja..
Chili Lemon Dropissa myös ensimmäiset kypsät podit. Tätä kasvatan ensimmäistä kertaa ja hurjan paljon on podeja kypsymässä, vaikka iso osa pienistä aluista taisikin lopettaa kasvamisen ilmojen välillä kylmettyä.
Tältä näyttää kavsarissa tällä hetkellä. Nostin jo tuohon käytävälle muutaman tomaattiruukun ulkoa, joten ahdasta on. Paljon raakileita tuloillaan, mutta kasvit alkavat muuten jo näyttää vähän huonoilta. Vielä kuitenkin sinnittelevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti