maanantai 12. toukokuuta 2014

JÄÄTELÖKAKKU



Äitienpäiväkakku oli nyt tällainen maailman simppelein versio. Monimutkaisemman tekoon minusta ei ollut, ja vähällä oli, ettei tämäkin kakku jäänyt tekemättä. Äitienpäivän aamuun jäi nimittäin kakun teko, kun koko lauantai-illan supisti niin kovasti.
Mutta sain sitten kakkupohjan tekoon apua koko perheen miesväeltä. Miehet yhdessä vatkasivat munat ja sokerit, ja nuorimmainen auttoi myös kakkuvuoan voitelussa. Kulhot, vispilät ja nuolijat nuoltiin myös hyvin puhtaiksi =D

Ja tässä ohjetta:

Pohja:
3 munan sokerikakkupohja

Täytteet:
6 dl vispikermaa
2 tl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl vaniljakreemijauhetta
1 l vaniljajäätelöä
noin 2 dl mansikkahilloa

Koristeluun:
Maitosuklaata (esim. Fazerin sininen)

Valmista kakkupohja ohjeen mukaan. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
Vatkaa kerma, lisää vatkauksen loppuvaiheessa sekaan sokerit ja vaniljakreemijauhe.
Laita tyhjään kakkuvuoakaan muovikelmua niin, että kelmu tulee reunojen yli. Kasaa kakku vuokaan. Laita ensimmäiseksi vuokaan kakun päällimmäinen osa ja levitä sen päälle puolet mansikkahillosta.
Levitä sitten päälle puolet jäätelöstä, ja jäätelökerroksen päälle kermavaahtoa. Kermalla saat samalla tasoitettua kerroksen, jäätelöä kun on hankala saada ihan tasaisesti, rakoja tahtoo jäädä.
Laita pohjan keskimmäinen osa paikoilleen, ja täytä kuten edellinen kerros.
Laita kakun pohja paikoilleen, ja nosta kakku pariksi tunniksi pakastimeen jäätymään.
Huomaa, että tässä vaiheessa kaikkea kermavaahtoa ei ole käytetty (ehkä vajaa puolet), vaan loput kermasta tarvitaan kakun päälle.

Kakun jäädyttyä tiputa se ulos vuoasta kakkupahvin päälle (pahvi ei ole välttämätön, mutta helpottaa). Levitä esim. palettiveitsen avulla ohut kerros kermaa kakun päälle ja sivuille. Laita loput kermasta pursotuspussiin, ja pursota kakun reunoille haluamallasi tavalla. Minä tein laskoksia isolla lehtityllalla.
Vuole suklaalevystä isolla terävällä veitsellä rullia ja lastuja kakun koristeeksi. Tee rullista kasa kakun keskelle ja laita lastut kiertämään kakun reunaa. Nosta kakku pakastimeen taas ainakin pariksi tunniksi. Kakun voi nauttia suoraan pakastimesta, jos se ei ole ehtinyt jäätyä aivan kovaksi (näillä ajoilla niin ei tapahdu), mutta jos kakku on pidempään pakkasessa, kannattaa se ottaa sulamaan vähän ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti