perjantai 1. marraskuuta 2013

HAPPY HALLOWEEN!



Minulla on tällä viikolla ollut enemmän omaa aikaa, kun mamma on ollut muutaman päivän poikia hoitamassa. Niinpä päätin ilahduttaa työkavereita halloween-kakulla. Seuraavanlainen kakku valmistui:

Levykakkupohja:

5 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kunnolla. Nostele varovasti keskenään sekoitetut kuivat aineet vaahtoon. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasossa noin 13 minuuttia.

Täytteet:

8 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1,5 dl köyhänmiehen lakkahilloa (porkkana-karviaishillo)
6 liivatelehteä
2 rkl omenamehua
punaista ja keltaista elintarvikeväriä (tai valmista oranssia)

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon tomusokeri ja hillo. Kuumenna omenamehu mikrossa ja liuota liotetut liivatteen siihen yksi kerrallaan. Sekoita liivatemehu ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon. Värjää vaahto elintarvikeväreillä kauniin oranssiksi.

noin 2 dl köyhänmiehen lakkahilloa

kostutukseen 2 dl omenamehua

kuorrutukseen 400 g mantelimassaa sekä punaista ja keltaista elintarvikeväriä
vähän mustaa ja ruskeaa marsipaania tai muuta massaa

Kakun kasaaminen:

Vuoraa sopiva puolipallon mallinen kulho tuorekelmulla (minulla oli 3 litran Teema-kulho).  Leikkaa jäähtyneestä kakkulevystä kulhon pohjan kokoinen ympyrän mallinen pala ja laita se kulhon pohjalle. Kostuta, levitä hilloa ja vajaa kolmannes kermatäytteestä. Leikkaa kakkulevystä uuusi, edellistä suurempi ympyrä, ja painele se kermatäytteen päälle.
Kostuta, levitä hilloa ja kermatäytettä (täytettä jää vielä vajaa kolmannes jemmaan kakun päälle levitettäväksi). Leikkaa kakkulevystä vielä yksi ympyrä ( jalopusta levypohjasta voit tehdä vaikka pieniä leivoksia), josta tulee kakun pohja. Painele kermatäytteen päälle ja kostuta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään, mielellään useammaksi tunniksi (tai vaikka yön yli).
Kumoa hyytynyt kakku kakkulautaselle. Kuorruta se lopulla kermatäytteellä ja nosta takaisin jääkaappiin.
Värjää mantelimassa oranssiksi. Kauli massasta tomusokerin avulla ohuehko ympyrä. Varmista esimerkiksi käyttämäsi kulhon avulla, että ympyrä on riittävän iso kakun päälle.

Nosta mantelimassa kaulimen avulla varovasti kakun päälle ja tasoittele. Leikkaa ylimääräinen marsipaani pois marsipaaniveitsellä ja painele reunat siististi kakun alle. Tee pintaan marsipäänityökalun avulla kurpitsan kuviointi. Muotoile ruskeasta massasta kanta kurpitsalle ja kiinnitä se coctailtikun avulla.
Kauli musta marsipaani. Leikkaa siitä marsipaaniveitsellä silmät ja suu kurpitsallesi. Painele paikoilleen. Nauti.





















2 kommenttia:

  1. Upea kakku, asuisitpa lähempänä niin laittaisin heti kakun tilaukseen esikon synttäreille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta esimerkiksi tällaisen kulhoon toteutetun puolipallon muotoisen kakun tekeminen on oikeasti aika simppeliä, ja samalla idealla voi toteuttaa monenmoista kakkua. Kinuskikissalta näin tänään joululehdessä kauniin puolipallokakun, johon oli marsipaanikuorrutteen päälle leikattu koristeita erilaisilla lumihiutalemuoteilla. Oli tosi kaunis!

      Poista