lauantai 8. maaliskuuta 2014

APPELSIININEN PORKKANAKAKKU    



Porkkanapiirakan ohjeen olen jo aikaisemmin julkaissutkin blogissani, tämä porkkanakakku on toteutettu vähän toisenlaisella ohjeella. Tuunasin taas erilaisista ohjeista mieleiseni version, herkullinen ja mehevä kakku tuli!

Kakkupohja:
4 munaa
3 dl intiaanisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl rypsiöljyä
noin 5 isoa porkkanaa
1/2 appelsiinin kuoriraaste

Kuorrutus:
50 g voita (pehmeänä)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
4 dl tomusokeria (tomusokerin määrää voit halutessasi vähän vähentää)
1/2 appelsiinin mehu
1/2 appelsiinin kuoriraaste

Valmistus:
Kuori porkkanat ja raasta ne (minä käytän sellaista Silver Crestin raastinkonetta, tosi kätevä!). Pese appelsiini huolellisesti ja raasta myös sen kuori.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon porkkanaraaste ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää vielä appelsiinin kuoriraaste.
Laita taikina voideltuun (ja tarvittaessa korppujauhotettuun) kakkuvuokaan (noin 25 cm) ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
Vatkaa kuorrutukseen tulevat pehmeä voi, tomusokeri ja tuorejuusto keskenään. Lisää seokseen appelsiinimehu ja -kuoriraaste.
Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle. Kuorrutusta tulee reilu kerros, mutta mikäs sen maukkaampaa :) Halutessasi voit vielä koristella kakun manteli- tai pähkinärouheella sekä marsipaanista muotoillulla porkkanalla.
Mehevimmillään kakku on vasta seuraavana päivänä, mutta hyvää jo samanakin päivänä nautittuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti