sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

TURVALONKEROITA

Keskosten turvalonkeroihin törmää nyt joka paikassa, joten päätin minäkin tekaista muutaman. Meillä oli sopivasti kuopuksen poliklinikkakäynti tulossa, ja ajettelin kokeilla, josko ne toimitettaisiin polilta sopivaan paikkaa. Luvattiin toimittaa, joten säästyin sekä postittelemisen vaivalta että postimaksulta.


Nämä lonkerot on virkattu kaksinkertaisesta Schachermayr Egypto Cottonista (pinkki-valkoinen), Drops Muskatista (lila) sekä väriä vaihtavasta puuvillalangasta, jonka olen ostanut pari kolme vuotta takaperin pääsiäiskukkoon ja jonka merkistä minulla ei ole enää mitään hajua. Kokeilin virkkaamista myös Paris-langalla, mutta se oli turhan paksua ja kovaa, ei mielestäni soveltuvaa tähän tarkoitukseen. Virkkasin mustekalat tämän Ylen sivuilta löytämäni alkuperäisen ohjeen mukaisesti ja täytin askarteluvanulla. Silmät tein 2,5 mm koukulla. Ennen perille toimittamista pesin ne vielä 60 asteessa, vaikka en ole varma, olisiko se ollut tarpeellista, vai pestäänkö ne vielä sairaalan puolesta.

Mustekalan osat virkkasi vajaassa tunnissa, mutta kun niihin näperteli vielä silmät ja ompeli kasaaan, sain aikaa yhteen kulumaan varmaan puolentoista tunnin verran. Nopeaa hommaa joka tapauksessa.
Mietinkin, että noista olisi hauska tehdä vaikka ongintapeli johonkin laatikkoon. Saas nähdä, jääkö vain suunnittelun asteelle....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti