maanantai 10. marraskuuta 2014

SUKLAAKAKKU ISÄLLE 



Aloitetaanpa isänpäiväreseptien päivitys tällä suklaisella täytekakulla. Väliinsä kakku sai omenamarmeladia, koska sitä ja omenahilloa on viime aikoina tullut keiteltyä ihan kiitettäviä määriä ja niitä pitää siis saada käytettyä. Lisäksi järkeilin, että omenahillo/marmeladi näkyy huonosti suklaakakun välistä, joten kenties tuo hillokammoinen keskimmäisemme ei sitä huomaa, ja kakku kelpaa. Ja maistuihan se :)
 Meidän isi tykkää moottoripyöristä, joten siitäpä sitten kakkuun teema (jota ei aiemmin ollut tullut käytettyäkään). Googlen kuvahaulla löysin kivan kuvan sisustustarrasta, joka oli helppo toteuttaa maalaamalla kakkuun. Tulostin kuvan ja kaulin noin 50 g marsipaania, jolle piirsin kuvan läpi ääriviivat. En viitsinyt jäljentää kuvaa leivinpaperille, kuten yleensä, ja tavallisen paperin läpi ääriviivat tulivat marsipaaniin todella huonosti. Ei siis kannata olla liian laiska, jos haluaa jäljentää kuvia kakun päälle. No, tuon kuvan sai onneksi aika helposti maalattua mallia katsomalla, kun marsipaanissa oli edes vähän apuviivoja.
Kesältä oli myös jäänyt joitakin sokerimassakukkia jemmaan, joten laitoin kakun päälle myös muutaman sellaisen.

Ja sitten reseptiin:

Aineet:

Kakkupohja:
150 g tummaa suklaata
150 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivontakaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutus:
noin 2 1/2 dl tuorepuristettua omenamehua

Täyte:
noin 3 dl omenamarmeladia/-hilloa
3 dl vispikermaa
1 rkl vaniljacreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria

Kuorrutus:
250 g tummaa suklaata
1 dl vispikermaa

Koristeluun:
2 dl vispikermaa
3 tl vaniljacreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl sokeria

Valmistus:
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (minä laitan yleensä vielä leivinpaperin vuoan pohjalle) ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sulata paloiteltu suklaa ja rasva vesihauteessa ja siirrä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, johon lisäät suklaa-rasvaseoksen.
Sekoita keskenään kuivat aineet, ja siivilöi ne varovasti nostellen taikinan sekaan.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 min uunin alatasolla.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen sen kumoamista.

Vatkaa täytteen kerma ja lisää joukkoon vaniljacreemijauhe sekä sokerit.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja ja levitä päälle puolet omenamarmeladista sekä kermavaahdosta. Voit myös laittaa pohjan alle leivinpaperisuikaleita suojaamaan tarjoiluastiaa kuorrutteen valumilta. Laita keskimmäinen levy paikoilleen ja toista. Laita päällimmäinen kakkulevy paikoilleen ja kostuta. Laita leikkuulauta tms. kakun päälle, jotta kakku tiivistyy, ja nosta se jääkaappiin odottamaan kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.

Laita suklaa ja kerma kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä samalla sekoitellen kunnes suklaa on kokonaan sulata. Levitä kuorrute kakun päälle siten, että annat sen valua myös reunoille, josta nostelet taas ylöspäin esim. kulmapalettiveitsellä. Halutessasi voit laitta aluksi vain ohuelti kuorrutetta, ja nostaa kakun hetkeksi kylmään jähmettymään, ja jatkaa kuorruttamista. Näin saat reunat helpommin siistimmiksi ja enemmän kuorrutetta tarttumaan myös reunoille. Nosta kakku lopuksi kylmään jähmettymään.

Kakun koristelun voin hyvin tehdä vasta seuraavana päivänä. Silloin kakun kostutus on ehtinyt kunnolla tasaantua. Vatkaa kerma ja lisää siihen vaniljacreemijauhe ja sokerit. Pursota kerma haluamallasi tavalla kakun päälle ja reunoille, minä tein laskoksia suurella lehtityllalla. Mahdolliset reunapursotukset kannattaa tehdä ensin, ja sitten vasta kakun päällinen, niin tulee kauniimpaa jälkeä. Minä tein vahingossa väärinpäin. Lisää mahdolliset muut koristeet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti