sunnuntai 23. marraskuuta 2014

ANGRY BIRDS -KAKKU vol.2     

Suklaa-banaanikakun ohjetta serkkuni on saanut jonkin aikaa odotella. Oli kuulemma hyvää kakkua :) Toimii loistavasti helppona kakkuna ilman valkosuklaakuorrutusta, suklaakermalla kuorrutettuna. Pienen kakun saa tekemällä pelkän levypohjan ja täyttämällä/päälystämällä noin puolella täytteistä.

Kuopus (tai siis oli perheemme kuopus vielä silloin kun synttäreitä juhlittiin) halusi 3v-synttärikakukseen Angry Birds -kakun, joten sellainen piti sitten toteuttaa. Koska esikoiselle piti tehdä muotokakku, oli tämä hyvä toiseksi kakuksi, kun viimeistely itse synttärijuhlapäivänä oli nopeampi kuin kunnon muotokakun viimeistely. Kahta sellaista en olisi entinyt toteuttaa.
Makuina kakussa oli suklaata ja banaania, sillä banaani on ainoa hedelmä, mitä kuopus suostuu syömään. Hillot kun eivät myöskään kelpaa.
Kakku on mukaelma Mestari Aleniuksen kakkuklassikot -kirjan banaanisuklaakakusta.

Pohja 1: neliskanttiseen kakkuvuokaan (halkaisija minun vuoassa 24 cm)
5 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl leivontakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Pohja 2: (levykakkupohja pellille)
3 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl leivontakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte / kakun päälle:
2 1/2 annosta suklaakastiketta (puolet tästä sekoitetaan kermavaahdon joukkoon)
8 dl vispikermaa
noin 6 banaania viipaloituna

Lisäksi:
eri värisiä elintarvikevärejä (pastavärejä)
vähän vihreäksi värjättyä kermavaahtoa
1 Kismet
2 Suffelia
Fanipaloja tms.
koristeisiin  vajaa 1 pkt (250 g) sokerimassaa
(Minä käytän yleensä Fun Cakes -merkkistä vaahtokarkin makuista massaa, jota tilaan Leipurin Putiikista, sitä on mielestäni hyvä muotoilla. Dr. Oetker -sokerimassa, jota saa marketeista, oli tosi huonoa muotoilla. Silikonimuottiin sitä ei voinut laittaa ollenkaan, tarttui sinne kiinni.)

Kostutus:
1 1/2 sitruunan mehu
2 dl omenamehua

Kuorrutus:
2 annosta muotoiltavaa valkosuklaamassaa (ohje löytyy blogistani täältä)
Massaa tulee aika reilusti, mutta se on hankala kaulia kovin ohkaiseksi, joten mielummin sitten vähän enemmän.

Suklaakastike (kermaan ja banaanien päälle):
1 dl vettä
1/2 dl sokeria
1 rkl tummaa siirappia
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl voita
1/2 tl suolaa
Sekoita ainekset kylmään veteen ja keitä 10-15 min.

Valmistus:
Sokerimassakoristeet kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen. Angry Birdsit on helppo toteuttaa, vaikka olisi vähän vähemmänkin kokemusta sokerimassakoristeiden tekemisestä.

Tee neliskanttinen suklaakakkupohja normaalin sokerikakun tapaan.
Tee samoin levykakkupohja, älä levitä taikinaa ihan koko uunipellin leveydeltä/pituudelta.
Valmista suklaakastike.

Halkaise valmis kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta alin osa sitruuna-omenamehulla, viipaloi päälle banaaneja ja levitä päälle suklaakastiketta. Lisää vielä lopuksi suklaakermaa banaanien päälle. Tee samoin toiselle kerrokselle. Lisää Päällimmäinen kerros paikoilleen ja kostuta.
Leikkaa levykakkupohjasta sopiva pala kakun päälle niin, että saat tehtyä possujen korokkeen. Laita korokkeen alle baanaaniviipaleita, suklaakastiketta ja suklaakermaa ja aseta pala paikoilleen. Laita päälle toinen saman kokoinen pala ja kostuta se. Katso, täytätkö vielä toisen kerroksen vai joko korkeus riittää. Minä laitoin muistaakseni vain kaksi pohjapalaa, muuten rakennelmasta olisi tullut liian korkea ja hutera. Koroke peitti noin kolmanneksen kakun pinta-alasta. Levypohjasta noin puolet jäikin käyttämättä, laitoin sen pakkaseen. Kuorruta koko kakku lopulla suklaakermalla, ja nosta se jääkaappiin kostumaan ja jähmettymään.

Värjää suklaamassa pastavärillä ja kauli se sopivan kokoiseksi levyksi. Leivinpaperista kannattaa tehdä sopivan kokoinen kaava, ettei levy jää liian pieneksi. Tosin se ei haittaa, jos levy ei ylety ihan kakun alaosaan asti, kun sinne tulee ruohopursotus.
Nosta levy varovasti kakun päälle ja tasoittele käsillä. Pursota alaosaan ruohotyllalla vihreäksi värjättyä kermavaahtoa. Tee halutessasi ruskeasta sokerimassasta lauta kiertämään koroketta. Laita possujen telineet paikoilleen (työnnä kuorrutteen läpi) ja lisää angry birds -koristeet.
Ritsan ja koroketta kiertävän "laudan" pinnat sain elävämmän ja kiiltävän näköiseksi siten, että tein ne ensin ruskeaksi värjätystä sokerimassasta, ja maalasin vielä päälle vedellä ohennetulla ruskealla pastavärillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti