sunnuntai 12. lokakuuta 2014

KASVIHUONEKAUSI PÄÄTTYI

Sääennusteen mukaan yöt alkavat nyt kylmetä. Ensi yönä pitäisi pysytellä vielä plussan puolella, mutta siitä eteenpäin näyttäisi yöpakkasia riittävän. Tänään kävin sitten viimein poimimassa viimeiset tomaatit kasvihuoneesta. Pari chilipuskaa sinne vielä jäi. Lemon Dropissa on paljon podeja, niin kypsiä kuin raakojakin, ne pitää kerätä pois huomenna. Jamaican Bellissa on vain muutama raaka podi. Kasvi ei ole kamalan suuri, joten sen voisi ehkä siirtää sisälle kypsyttelemään satonsa. Muut chilit ja paprikat olenkin jo tänne kantanut.
Tomaatteja kasvihuoneessa oli vielä ihan kiitettävästi jäljellä. Kypsymistä ei juurikaan ole aikoihin tapahtunut, mutta tavallaan ne olivatkin vain jemmassa. Jonkin verran syötävää riittää vielä ulkotomaateista kerätystä sadosta. Ainakin melkein lokakuun loppuun olemme tomaattien suhteen omavaraisia. Tässä tänään kerätty sato. Kyllä noissa hetkeksi aikaa riittää syömistä.


Kaiken kaikkiaan raa´at tomaatit ovat kypsyneet todella hyvin sisällä. Vain muutamia yksilöitä on pitänyt heittää pois, kun ovat kypsymisen sijasta pilaantuneet. Maku tosin ei ole tietystikään sama kuin auringossa kypsyneillä...

Alkavan viikon tavoitteena on sitten saattaa piha talvikuntoon. Puutarhanhoidon tylsin puoli. Homma on onneksi jo mukavalla alulla, reilu kolmannes tomaattiastioista on tyhjennetty, samoin joitakin kesäkukkaistutuksia. Mutta paljon on vielä tekemistä... Eli sateetonta viikkoa odotellessa!

1 kommentti:

  1. Tyhjensin kasvihuoneen myös tomaateista yöpakkasten pelossa. Vihreistä tomaateista ajattelin kokeilla tehdä marttakurssilla oppimaani etikkasäilykettä.Kasvihuoneessa vielä siivottavaa, mutta vielähän tässä on syyslomaa jäljellä.

    VastaaPoista