torstai 12. helmikuuta 2015

HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ! 

Crochet Cafe:ssa virkattiin tänään ystävänpäivän kunniaksi sydämiä. Kiva ja helppo ohje. Siellä tehtiin kaksi sydäntä, jotka virkattiin kiinni toisiinsa (esim. ihan vaan kiinteillä silmukoilla), täytettiin vanulla ja virkattiin vielä ripustuslenkki, johon saa avaimenperälenkin kiinni. Minun avaimenperäsydämestäni ei tullut oikein kaunis, kun toiseen kappaleeseen tuli pieni laskuvirhe, joten se ei nyt pääse kuviin. >Pitää tehdä uusi. Mutta tässä ohjeet sydämen virkkaamiseen. Toimisi varmasti hyvin myös vaikkapa ystävänpäiväkortissa.

Minulla tässä käytössä puuvillalanka Catania ja 2,5 mm koukku.

1. krs: virkkaa 8 ketjusilmukkaa (kjs)
2. krs: virkkaa toiseen kjs:n koukusta lukien kiinteä silmukka (ks), tee ks:a kerros loppuun (yht. 7 ks)
3. - 8 krs: 1 kjs, 7 ks

Olet tehnyt neliön.
Nyt alat tehdä neliöstä sydäntä.
Tee neliön vasempaan sivuun, keskelle sitä, 9 kaksoispylvästä (kp) (Kp tehdään siten, että kierrät langan koukulle kahdesti, ja vedät sitten langan kolme kertaa kahden silmukan läpi, kun tavallisessa pylväässä vedät sen vain kahdesti.)
Tee piilosilmukka (ps) sivun toiseen reunaan.

Kuvassa näet, kuinka kaksoispylväät kiinnittyvät keskelle neliön sivua,
 ja koukku on kulmassa, johon teet lopuksi piilosilmukan.
Seuraavaksi toistat saman neliön seuraavalla sivulla.


Tämä pikkusydän toimisi jo hyvin ystävänpäiväkortin koristeena, mutta nyt tehdään vielä yksi kerros, jolla sydäntä suurennetaan.
Tee neliön kolmannelle sivulle (jatkat siis sydämen vasenta sivua suoraan eteenpäin) 7 puolipylvästä (pp), ja terävään kärkeen lopuksi 1 pp, 1 p, 1 pp.
Tee myös neliön neljännelle sivulle 7 pp.
Nyt olet sydämen oikean puolen kaarteessa, kaksoispylväitten kohdalla. Tee 9 pp + 7 p siten, että jokaiseen silmukkaan tulee 2 puolipylvästä/pylvästä. Sydämen ensimmäisen puolen kaarteen viimeiseen kaksoispylvääseen tulee vain yksi pp. Keskellä olevaan piilosilmukkaan teet piilosilmukan (teet siis 9 pp, 7 p, 1 pp, 1 ps).
Sydämen toisen kaarteen teet samoin, mutta päinvastaisessa järjestyksessä (1 pp, 7 p, 9 pp, 1 ps).
Ja sitten ei kun päättelet.

Valmis sydän.
Meillä virkkauskahvilassa sydämen uloin kerros tehtiin pelkillä puolipylväillä, mukana ei ollut ollenkaan pylväitä. Onnistuu hyvin niinkin. Itse testasin nyt pylväiden mukaanottoa, niillä sai mielestäni sydämen vielä enemmän sydämen malliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti