perjantai 10. kesäkuuta 2016

AFRIKANKUKKAELÄIMIÄHeidi Bearsin suunnittelemat afrikankukkaeläimet ovat varmaankin tuttuja lähes kaikille virkkausta ja käsitöitä harrastaville. Itse törmäsin Happypotamuksen kuvaan ensimmäisen kerran reilut pari vuotta takaperin, ja ihastuin siihen suuresti. Yli vuoden kuitenkin kesti, että sain aikaiseksi tilata
itselleni ohjeen Ravelrysta (en millään viitsinyt perehtyä maksupolitiikan toimintaan, ihan kuin se olisi muka ollut niin vaikeaa!). Vasta kun näin hipon livenä paikallisessa lankakaupassa, oli ohje ihan pakko tilata.
Viime vuoden puolella hippoja valmistui kaksi, toinen kotiin ja toinen kummitytölle syntymäpäivälahjaksi.


Ravelryn ohjekirjastooni on päätynyt kolme muutakin Heidi Bears -ohjetta: stegosaurus, poni ja nalle. Myös sauruksia ja poneja on valmistunut kaksi kappaletta, toinen saurus asuu meillä kotona ja toinen läksi kummipojan kastelahjaksi kummilusikan kera, molemmat ponit taas matkustivat joulupaketeissa kahden kummitytön hoiviin.

Afrikankukkien virkkaaminen on parin ensimmäisen jälkeen todella helppoa ja aika nopeaa, joten eläinten tekoon ei mene ihan mahdottomasti aikaa, vaikka osia tarvitaankin paljon (esim. hippoon menee 44 arfikankukkaa). Ohjeet ovat todella selkeät, ja niitä on helppo seurata. Tarkkana kuitenkin pitää olla, varmaan jokaisessa eläimessä olen purkanut jonkin kukan irti, kun olen vahingossa kiinnittänyt sen väärään kohtaan tai olen alkanut kiinnittää sellaista kukkaa, jossa on väärä määrä kulmia. Ohjeissa on lisäksi niin paljon sivuja, ettei niitä kannata alkaa tulostelemaan, vaan kätevintä on lukea ohjetta tabletilta.

Minä olen virkannut näitä eläimiä Nalle-langasta 3 mm:n virkkuukoukulla. On toiminut mielestäni hyvin. Täytevanun olen ostanut sellaisissa isoissa pussissa paikallisesta istuinsuojia yms. valmistavasta liikkeestä. Hinta on ollut mielestäni todella kohtuullinen etenkin askarteluliikkeiden pieniin vanupusseihin verrattuna. Yhdestä pussista täytän noin kaksi eläintä (vanua menee uskomattoman paljon etenkin kun täytän hahmot todella napakaksi), hinta tuolle vanumäärälle taitaa olla noin kymppi, ehkä vähän reilu. Myös halvat tyynyt toimivat, mutta mielestäni oikealla vanulla saa napakamman lopputuloksen.

Nallea en ole vielä saanut virkattua. Ohje on monimutkaisempi kuin nuo muut, joten se on saanut toistaiseksi jäädä. Mutta on se vaan niiin ihana, että kyllä minä vielä senkin virkkaan. Kunhan saan ensin hävitettyä lankavarastosta pari erää tarjouksista ostamiani merinovillalankoja kuopuksen vaatteisiin, ennen kuin typykkä kasvaa niin isoksi, etteivät varaamani kerät riitä! Malleja olen jo vähän katsellutkin. Mutta kun aina tulee kaikenlaista muuta pakollista projektia (kuten pääsiäiskoristeita, synttärilahjoja...) väliin.

Tässä vielä linkki Heidi Bearsin ohjeiden ostoon. Mitähän sitä seuraavaksi tilaisikaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti