lauantai 10. tammikuuta 2015

HELPPO KINUSKIKAKKU 

Tässäpä erittäin helppotekoinen kinuskitäytekakku. Vadelmat ja punaherukat raikastavat makeaa kinuksia. Tähän aikaan vuodestahan niitä löytyy vain pakastettuna, mutta toimivat kakussa aivan hyvin. Kakkupohjana on tavallinen 6 munan sokerikakkupohja.

Täytteen/koristelun aineet:
1 prk kondensoitua maitoa
6 dl vispikermaa
noin 4 dl vadelmia
2 rkl vaniljakreemijauhetta
3 tl sokeria
kostutukseen noin 2 dl appelsiinituoremehua (voi laimentaa vedellä)
päälle punaherukoita maun mukaan

Valmistus:

Valmista kakkupohja.
Valmista kinuski keittämällä kondensoitua maitoa tölkissään tunnin ajan. Kattilassa, jonne tölkin laitat, täytyy olla vettä niin paljon, että koko tölkki peittyy. Ota tölkki pois vedestä tunnin keittämisen jälkeen ja kaada valmis kinuski kulhoon jäähtymään.
Vatkaa kerma, lisää vatkaamisen loppuvaiheessa joukkoon vaniljakreemijauhe ja sokeri.
Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alin levy ja levitä sille vajaa puolet kinuskista. Laita päälle puolet jäisistä vadelmista, ja levitä lopuksi kerros kermavaahtoa.
Laita keskilevy paikoilleen ja toista.
Laita päällimmäinen levy paikoilleen ja kostuta. Levitä päälle ja reunoille kermavaahtoa (kulmapalettiveitsellä saat siistit reunat), mutta jätä vähän koristepursotuksia varten. Ripottele pinnalle jäisiä punaherukoita. Pursota loput kinuskit raitoina herukoiden päälle. Pursota lopuksi pienellä tähtityllalla vuorotellen pienempiä ja isompia kermatähtiä koristeeksi kakun päälle.

Minä tein kakun vasta tarjoilupäivänä, jolloin kakku oli ihan ok, mutta paremmalta se maistui tietenkin vasta seuraavana päivänä kostuttuaan kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti