
Raparperia juustokakussa testasin joka tapauksessa tänä viikonloppuna. Kakkuun en kuitenkaan laittanut tätä syksyn hilloa, vaan herkullista alkukesällä keitettyä raparperimarmeladia. Ja ihan kelvollista kakkuahan siitä tulikin. Esikoinen tykkäsi kovasti, itse jäin kaipaamaan jotakin. Seuraavan kerran teen varmaankin raparperista hillokkeen tms joko täytteen päälle tai alle. Tai ehkä pelkkä ohut kerros raparperimarmeladia riittäisi. Toisaalta sekin olisi riittänyt, jos punaherukoita olisi ollut enemmän. Ne toivat mielestäni kakkuun sitä kaivattua jotakin.
Pohja:
75 g voita
200 g digestive -keksejä
Täyte:
3 valkuaista
3 dl vispikermaa
200g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
1/2 dl sokeria
1 dl raparperimarmeladia (tai hilloa)
1 sitruunan mehu
4 liivatelehteä
Sulata voi mikrossa. Murskaa keksit jauhoksi. Minä teen sen muovipussin sisällä kaulimen avulla. Tai oikeastaan minulla on kaksi pussia päällekkäin siltä varalta, että sisempi menee rikki. Sekoita sulatettu voi keksijauhoon.
Laita irtopohjavuoan (minun vuokani oli halkaisijaltaan 26 cm, tälle määrälle riittää hyvin pienempikin) pohjalle leivinpaperi (ja reunakalvo vuoan reunalle). Painele "taikina" vuoan pohjalle.
Valmista täyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (väh. 5 min). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma. Sekoita notkistettu tuorejuusto kerman joukkoon. Lisää raparperimarmeladi ja sokeri. Purista mehu puolesta sitruunasta ja sekoita joukkoon. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja kuumenna se mikrossa kiehuvaksi. Purista liivatteista vesi pois ja liota ne yksitellen kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Nostele valkuaisvaahto varovasti täytteen joukkoon.
Levitä täyte kakkupohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään yön yli. Siirrä kakku vuoasta lautaselle. Koristele esim. temperoidusta suklaasta tehdyillä sydämillä (minulla niitä sattui olemaan jemmassa) ja jäisillä punaherukoilla. Nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti